Heinolan Heila

Hengähdä Heilassa ja suosi pientuottajia

Suomalaisen lähiruoan sanansaattaja, kahvila-ravintola ja pientuottajien kauppapaikka Heinolan Heila on ruokamatkailijan elämyskeidas nelostien varrella Heinolassa.   

Asiakas saa meillä hyvän maun koko käynnistä, ei ainoastaan siitä mitä hän suuhunsa laittaa, lupaa Heinolan Heilan toimitusjohtaja Minna Ikonen ja on erityisen ylpeä uudesta pienpaahtimo-osastosta, joka on kahvihifistelijöiden unelmapaikka. Laadukasta ja varmasti tuoretta kahvia ostetaan mukaan tuliaisiksi, lahjaksi tai kotiin.

Lähiruokatorina aloittanut Heila on oma ainutlaatuinen maailmansa, josta löytyy niin kahvila-ravintola, kauppa, leipomo kuin oma pienpanimokin. Nyt Suomen juurevin tuottajatalo ruokkii päivittäin ikimuistoisen maukkaasti sadat ohikulkijat ja paikalliset sekä tarjoaa kauppapaikan yli 250 pientuottajalle, jotka itse saavat määrittää tuotteidensa hinnan.

Notkuvien herkkuhyllyjen yli 11 000 tuotteen valikoimista löydät kattavasti laadukkaat kotimaisten pientuottajien ruoka- ja juomatuotteet ruokapöytään sekä käsityöläis-, lahjatavara- ja sisustustuotteet kotiin ja tuliaisiksi. Monipuolinen ja palveleva lihatiski on paikan veturi ja vaihtoehto markettien muovipakatulle lihalle. Erikoisuuksiakin sisältävän tuorelihatiskin valikoimista löytyy erilaisia leikkeleitä, makkaroita ja muita lihavalmisteita. Kaikki satokauden vihannekset, hedelmät ja marjat tulevat myyntiin suoraan lähiviljelijöiltä ja poimijoilta.

Heilasta löytyy myös oma Viiniheila-viinitila sekä pienpanimokauppa Hilpeä, joista voi ostaa mukaan aidoista marjoista tehdyt marjaviinit, limonadit, sahtia sekä pienpanimoiden tuotteita. Paikallisen Pihamaan oluet ja maalaissiiderit löytyvät myös valikoimista.

Nauti kuppi laadukasta lahtelaista Kahiwa-kahvia kodikkaassa ja maalaishenkeen sisustetussa kahvilassa ja valitse vitriinistä aamulla leivottu oman leipomon munkki tai suolainen makupala. Jokaiseen kahvipannuun tulevat pavut jauhetaan juuri ennen keittoa, täten kahvi on aina vastajauhetun- ja keitetyn makuista.

Maukas lohilepuska, jossa on runsaasti kylmäsavulohta ja tuorejuustoa pehmoisen perunarieskan päällä sekä kotijuusto-saaristolaisleipä maistuvat pienempään nälkään.

Kahvila-ravintolan tuotteissa on huomioitu erikoisruokavaliot, lähes kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja pääosin gluteenittomia.

Lounasaikaan voit herkutella alueen parhaalla, korkealaatuisista raaka-aineista valmistetuilla lohikeitolla tai paistetuilla muikuilla – kaikki ruoka on kotimaista, tehdään alusta asti itse ja maku edellä.

Heilan hampurilaisten salaisuus on oman leipomon rouhesämpylä ja rotukarjan hampurilaispihvi. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu, vaan tarjolla on joka päivä suosittu kasvishampurilainen ja vitriinistä löytyy myös vegaanille sopivia leivonnaisia.

Heinolan Heila on vehreine terasseineen ja leikkimökkeineen koko perheen pysähdys- ja taukopaikka, jossa on aina tarjolla maukasta kotiruokaa - ruoka- ja muut tuliaiset saa hankittua samalla pysähdyksellä.

Vinkkaa ystäville

LISÄÄ TARINOITA

Tutustu myös seuraaviin kiehtoviin yritystarinoihin

Viini- ja puutarhatila Pihamaa

Aitoja makuja Päijät-Hämeen sydämessä. Viihtyisä lähiruokamyymälä, viinitupa ja konditoria-kahvila kutsuvat lähiruokaostoksille, herkuttelemaan leivonnaisilla sekä tilan omilla virvokkeilla.
lue lisää

Maatilapanimo Hollolan Hirvi

Hollolan Hirvi on Sipilän suvun tilalla toimiva maatilaravintola ja pienpanimo. Pienpanimon juomiin ja paikallisiin ruokiin pääsee tutustumaan keskiviikkoisin Hollolan Hirvessä järjestettävissä grilli-illoissa - varaa paikkasi kesäterassilta grilliherkuista ja upeasta maalaismaisemasta nauttien!
lue lisää

nälkään & janoon

Syö ja juo Lahden seudulla

Maukkaita tarinoita

Makureitit

Syyspäivä Vääksyssä

5 koh.
5 km
2-3h
Lue lisää

Hemmottelua Heinolassa

5 koh.
7.5 km
5 min. / siirtymä
Lue lisää

Ihastu syksyiseen Iittiin

5 koh.
40 km
50 min
Lue lisää

Makua syksyyn Hollolassa

5 koh.
27 km
40 min
Lue lisää

Lahden makukierros

5 koh.
2.5 km
4-6h
Lue lisää

Viikonloppuna Päijänteen suuntaan

4 koh.
35 km
4-6 h
Lue lisää

Herkutellen Itä-Hämeessä

5 koh.
42 km
3-5 h
Lue lisää

Lahtelainen kierros

5 koh.
3.5 km
4-5 h
Lue lisää

Puhtaita makuja ja syksyn tunnelmia

Lue lisää
Etusivu
Tarinat
Reitit
Syö ja juo