Lahtelainen trio

Kolme lahtelaista helmeä

Pitkän linjan ammattilaiset ja palkitut ravintoloitsijat Kati Onnela ja Sami Häkkinen luotsaavat kolmea eri ravintolaa Lahdessa. Lahtelaisen ravintolakulttuuriin oman mausteensa tuoneiden ja sen valtakunnalliselle tasolle nostaneiden yrittäjien ensimmäinen ravintola oli vuonna 2007 perustettu klassista ranskalaista ja pohjoismaista keittiötä taidokkaasti yhdistävä Ravintola Roux. Lämmintunnelmainen bistroruoan ja viinien ystävän Bistro Popot on taas Rouxin rennompi pikkusisko.

Uusin ravintola Kokka Bistro & Bar satamassa luottaa laadukkaisiin ja yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä valloittavaan tunnelmaan. Kaikissa näissä ravintoloissa pääosissa ovat sesonkien parhaat ja laadukkaat raaka-aineet sekä nautinnollinen ruokaelämys unohtumattoman palvelun saattelemana. Lahden Vuoden yrittäjinä 2019 palkitut Kati Onnela ja Sami Häkkinen toivottavat niin paikalliset kuin kaupunkiin matkaavat lämpimästi tervetulleiksi kokemaan erinomaisen ruoan ja palvelun yhdistelmän aina ystävälliseen Lahteen!

KOKKA BISTRO & BAR TUO SATAMARAITILLE HAMPTONILAISTA TUNNELMAA

Lahden matkustajasataman Kokka Bistro & Bar -ruoka- ja seurusteluravintola tarjoaa valikoituja bistro- ja makuelämyksiä maailmalta rennon tyylikkäästi. Kauniissa ranta- ja satamamiljöössä sijaitsevan rantaravintolan listalta löytyy erikoisuuksia kuten Dry ager – kaapissa raakakypsennettyä kotimaista lihaa. Laadukkaan artesaanipizzan ystäviä hemmotellaan jopa viisi päivää kylmäkohotetuista taikinoista leivotuilla pizzoilla.

Ravintolan sisustuksessa riittää ihasteltavaa ja se on näyttävä sekoitus eri tyylien parhaimpia paloja - merellistä tunnelmaa henkivästä sisustuksesta löytyy kotimaisen luonnon voimaa, aaltoja, silmuja sekä myös tarkoin valikoitua kansainvälistä designia. Tämä upea ravintola on jo itsessään nähtävyys.


Makunystöröitä hellivä hyvä ruoka, olohuonemaisen kutsuva ravintolamiljöö sekä järvimaisema auringonlaskuineen - kokonaisvaltainen ravintolaelämys kaikille aisteille on nyt tarjolla Lahden Satamaraitilla!

OsoiteBorupinraitti 4, 15140 Lahti
bistrokokka.fi

SYMPAATTINEN BISTRO POPOT HURMAA VIINEILLÄ JA KLASSIKKORUOALLA

Lämmintunnelmainen Bistro Popot -korttelibistro Lahden ydinkeskustassa luottaa retrojen makuelämysten ja ammattitaitoisen palvelun voimaan sekä hemmottelee viinien ystävää. Vanhan kenkäkaupan tiloihin jugend-talossa remontoitu rennon kodikas ja valoisa ravintola tihkuu kansainvälistä tunnelmaa ja löytyypä sisustuksesta vielä kenkäteemaakin paikan historian hengessä.

Ravintolan englantilainen keittiöpäällikkö Andrew Smith on tuonut onnistuneesti oman makumaailmansa ja intohimoisen lisänsä ravintolan ruokalistalle, jonka suosituimpia annoksia ovat erilaiset risotot, tartarit sekä sinisimpukat rapeilla ranskalaisilla.

-   Maku aina edellä ja tavoitteena on saada hymy asiakkaan huulille jo ennen ensimmäistä puraisua, naurahtaa pitkään talossa toiminut Andrew ja toivottaa tervetulleiksi myös pidemmältä tulevat nauttimaan rakkaudella tehdystä ruoasta ja rennosta ilmapiiristä.

Bistro Popot oli kaupungin ensimmäisenä viinibaari ja se on yhä paikka, jossa voi nauttia lasillisen töiden jälkeen tai sopia treffit terassille. Tule seuraamaan Lahden vilkkaimman kävelykadun vilinää ja nauttimaan maailman mauista lahtelaisella twistillä.

Osoite: Rautatienkatu 26, 15110 Lahti
bistropopot.fi

RAVINTOLA ROUX YHDISTÄÄ TAIDOKKAASTI RANSKALAISEN JA POHJOISMAISEN KEITTIÖN

Tasokas ja tunnelmallinen Roux on tunnettu hyvästä ruoasta sekä laadukkaasta viinivalikoimastaan. Kävelyetäisyydellä juna-asemalta ja aivan kaupungintalon vieressä sijaitseva Roux valittiin vuoden ravintolaksi vuonna 2016. Ranskalaista gastronomiaa ja klassista keittiötaitoa hyödyntävä keittiö valmistaa skandinaavista ruokaa tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Taidokkaasti lautasille rakennetut annokset muistuttavat abstrakteja maalauksia. Alusta asti itse tehdyt maukkaat kastikkeet yhdistävät sesonkien parhaimmat elämykset lautasella.

Vanhan apteekin tiloihin paikan historiaa ja arkkitehtuuria kunnioittaen entisöidystä ravintolasta löytyy valoisa ruokasali, viinihuone sekä intiimitunnelmainen Apteekin kamari. Nautinnollista ruokaa ja hitaasti nauttien, on paikan filosofia lyhyesti tiivistettynä.

Vinoruutuinen laattalattia johdattaa läpi ravintolan perimmäiseen viinihuoneeseen, jonka laaja valikoima on tehnyt ravintolasta maineikkaan viinitalon. Vanhan maailman viineistä ja erikoisuuksista koostuvasta kokoelmasta löytyvät juuri ne valloittavat viinit vaikkapa 7-ruokalajin maistelukokonaisuudelle.

Rouxin suosituin annos on vuodesta toiseen jälkiruoka Suklaatrilogia, tätä kestohittiä ei voi missään nimessä poistaa ruokalistalta, naurahtaa ravintoloitsija Kati Häkkinen. Suklaita eri tekstuureilla ja makunäkökulmista yhdistelevän annoksen pääosissa ovat suklaamarkiisi, valkosuklaamousse ja suloisesti valuva suklaafondant. Tämän jälkiruoan perässä matkustetaan Lahteen jo kauempaakin!

Osoite: Rautatienkatu 7, 15100 Lahti
roux.fi

Vinkkaa ystäville

osoite

verkkosivut

some

LISÄÄ TARINOITA

Tutustu myös seuraaviin kiehtoviin yritystarinoihin

Panimoravintola ja pienpanimo Krouvin Sahti

Hartolan kauniilla maaseudulla Kalhonkylässä Krouvin alueella toimii sahtia valmistava panimoravintola, idyllinen tanssilava sekä rannan vieressä sijaitseva camping-alue.
lue lisää

Maatilapanimo Hollolan Hirvi

Hollolan Hirvi on Sipilän suvun tilalla toimiva maatilaravintola ja pienpanimo. Pienpanimon juomiin ja paikallisiin ruokiin pääsee tutustumaan keskiviikkoisin Hollolan Hirvessä järjestettävissä grilli-illoissa - varaa paikkasi kesäterassilta grilliherkuista ja upeasta maalaismaisemasta nauttien!
lue lisää

nälkään & janoon

Syö ja juo Lahden seudulla

Maukkaita tarinoita

Makureitit

Syyspäivä Vääksyssä

5 koh.
5 km
2-3h
Lue lisää

Hemmottelua Heinolassa

5 koh.
7.5 km
5 min. / siirtymä
Lue lisää

Ihastu syksyiseen Iittiin

5 koh.
40 km
50 min
Lue lisää

Makua syksyyn Hollolassa

5 koh.
27 km
40 min
Lue lisää

Lahden makukierros

5 koh.
2.5 km
4-6h
Lue lisää

Viikonloppuna Päijänteen suuntaan

4 koh.
35 km
4-6 h
Lue lisää

Herkutellen Itä-Hämeessä

5 koh.
42 km
3-5 h
Lue lisää

Lahtelainen kierros

5 koh.
3.5 km
4-5 h
Lue lisää

Puhtaita makuja ja syksyn tunnelmia

Lue lisää
Etusivu
Tarinat
Reitit
Syö ja juo