Panimoravintola ja pienpanimo Krouvin Sahti

Panimoravintola ja pienpanimo Krouvin Sahti tarjoaa vilvoittavia elämyksiä

Hartolan kauniilla maaseudulla Kalhonkylässä Krouvin alueella toimii sahtia valmistava panimoravintola, idyllinen tanssilava sekä rannan vieressä sijaitseva camping-alue. Hartolan kylän suurin pelto johdattaa kohti kauneinta suomalaista peltomaisemaa ja päijäthämäläinen luonto tervehtii tulijaa – on saavuttu paikkaan, jossa voi majoittua, tanssia ja viihtyä! Panimoravintolan kehutut pizzat, salaatit sekä muut pikkusuolaiset annokset maistuvat ohikulkeville, karaokevieraille sekä camping-alueella yöpyville.

Päijät-Häme on yksi vanhan elävän perinteen sahtiseuduista Suomessa. Hartolan Sahtia on myyty Krouvissa vuodesta 1996 ja se on yksi Suomen viidestä kaupallisesta panimosta, jolle sahti on päätuote. Sahtikrouvin omistajan ja oluenpanija Matti Punakallion itse suunnittelema mäskäys- ja siivilöintimylly on panimon todellinen sydän ja ylpeydenaihe. Painovoimalla alaspäin kulkeva prosessi on ainutlaatuinen ja säästää monta työvaihetta. Innovatiiviseen myllyyn mahtuu kerralla 500 kg mallasta, josta saa noin 1 200 litraa valmista sahtia.

Sahdin pääkäynti kestää viikon ja kuukaudessa sahti on valmista nautittavaksi. Aika riippuu valmistajasta, sillä jokaisella alueella on perinteensä ja tapansa keittää sahti, Krouvin Sahdin panimomestari Matti selostaa ja kertoo äärimmäisen tarkasta valmistusprosessista.

Väriltään punaruskean, maultaan raikkaan maltaisen ja hieman karamellimaisen Krouvin sahdin alkoholipitoisuus on 9,0 t-%. Perinteinen hämäläinen juhlajuoma tarjoillaan kylmänä.

Puhtaus ja oikealämpöisyys ovat sahdin valmistuksen A ja O. Hyvä hygienia takaa sen, että oluiden esi-isä on parhaimman makuista, eikä aiheuta vatsanpuruja, kertoo Matti.

Krouvin isännän suurella sydämellä valmistuva sahti juontaa juurensa 1980-luvun alkuun, jolloin hän tutustui ensimmäisen kerran tanssilavakulttuuriin ja aloitti pienimuotoisen panimotoiminnan vierrettä myymällä. Kun kauppa kävi ja janoisia tuli yhä useammin kyselemään kuuluisan juoman perään, päätti Matti keskittyä peltotöiden sijaan ammattimaisen panimo- ja ravintolatoiminnan aloittamiseen. Tilausravintola Krouvi onkin tarjonnut paikallisia makuelämyksiä mm. hää-, sukujuhla-, kesä- ja yritysjuhlavieraille sen perustamisesta saakka.

Krouvin lava on perustettu vuonna 1996 ja on yksi Päijät-Hämeen suosituimpia tanssipaikkoja.

Iloiset ihmiset tekevät tunnelman, Matti sanoo ja kutsuu kaikki mukaan kesäkaraokeiltoihin perjantai-iltaisin. Perinteiset lavatanssit jatkuvat normaaliin tapaan elokuussa – 7.8. alkaen.

Lainehtivan pellon laidalla sijaitseva Krouvi Camping -leirintäalue tarjoaa aitta- ja huonemajoitusta sekä matkailuajoneuvo- ja telttapaikkoja. Alueella yöpyvät pääsevät nauttimaan uusista tasokkaista suihku- ja saunatiloista sekä ison keittiö- sekä grillikatosalueen ruoanlaittomahdollisuuksista.

Maisemat, paikan rauhallisuus ja monipuolisuus sekä alueen siisteys saavat ihmiset palaamaan vuosi vuoden jälkeen, se motivoi entisestään kehittämään toimintaa, kertoo Matti nöyränä.

Vinkkaa ystäville

LISÄÄ TARINOITA

Tutustu myös seuraaviin kiehtoviin yritystarinoihin

Maatilapanimo Hollolan Hirvi

Hollolan Hirvi on Sipilän suvun tilalla toimiva maatilaravintola ja pienpanimo. Pienpanimon juomiin ja paikallisiin ruokiin pääsee tutustumaan keskiviikkoisin Hollolan Hirvessä järjestettävissä grilli-illoissa - varaa paikkasi kesäterassilta grilliherkuista ja upeasta maalaismaisemasta nauttien!
lue lisää

Iitin maatilatori

Iitin Kausalassa sijaitseva ja vanhaan navettaan kauniisti remontoitu maalaisrustiikkinen Maatilatori palvelee niin ohikulkevia, mökkiläisiä kuin paikallisia. Korkealaatuisista liha- ja leipomotuotteista kuulu lähiruokamyymälä on viihtyisä kohtaamispaikka, jonka kahvilassa ja kesäterassilla on aina kodikas ja aurinkoinen tunnelma.
lue lisää

nälkään & janoon

Syö ja juo Lahden seudulla

Maukkaita tarinoita

Makureitit

Syyspäivä Vääksyssä

5 koh.
5 km
2-3h
Lue lisää

Hemmottelua Heinolassa

5 koh.
7.5 km
5 min. / siirtymä
Lue lisää

Ihastu syksyiseen Iittiin

5 koh.
40 km
50 min
Lue lisää

Makua syksyyn Hollolassa

5 koh.
27 km
40 min
Lue lisää

Lahden makukierros

5 koh.
2.5 km
4-6h
Lue lisää

Viikonloppuna Päijänteen suuntaan

4 koh.
35 km
4-6 h
Lue lisää

Herkutellen Itä-Hämeessä

5 koh.
42 km
3-5 h
Lue lisää

Lahtelainen kierros

5 koh.
3.5 km
4-5 h
Lue lisää

Puhtaita makuja ja syksyn tunnelmia

Lue lisää
Etusivu
Tarinat
Reitit
Syö ja juo