Viipurilainen Kotileipomo

Viipurilainen kotileipomo luottaa aitoihin makuihin ja käsityöläisyyteen

Asikkalan Vääksyssä 24-tien varrella sijaitsevan perheleipomon tuotteet syntyvät käsityönä lähialueen peltojen viljasta ja aidosti juureen leipoen. Erityisesti ruis- ja juurileivän osaajana tunnettu Ylä-Hemmilän veljespari kokeilee rohkeasti uutta ja on suunnannäyttäjä suomalaisessa leipäkulttuurissa.  

Tavoitteenamme oli vaatimattomasti luoda Suomen paras palaleipäsarja, toteavat veljekset Teppo ja Tuomas, kun he esittelevät ylpeänä leipomon uusinta leipäperhettä.

Sinnikkään tuotekehitystyön tuloksina syntyneet pellavan- ja auringonkukansiemeniä sisältävä Siemenpala, rukiinen Lähipala ja sekä viimeisimpänä tulokkaana lempeän maukas Vehnä-kaurapala ovat esimerkkejä aidosta ja laadukkaasta lähileivästä ilman pitkiä ainesosalistoja. Raaka-aineen alkuperäinen maku saa maistua ja kiireetön leivonta takaa parhaimman makuelämyksen.

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen. Leipomo käyttää vain kotimaisia ja korkealaatuisia raaka-aineita, joiden tuoreus on käsin kosketeltavaa.

Jo toisessa polvessa leipomotoimintaa pyörittävä yritys ottaa laadun tosissaan mutta leipä syntyy aina pilke silmäkulmassa. Tepon sanoin ”maailma ei palaneista leivistä kaadu”, joten kekseliäiden ja lannistumattomien leipurien käsistä syntyy viikoittain uutuuksia ja tuotekokeiluja, joita saa ainoastaan leipomon myymälästä.

Leipomon oma myymälä on oikea herkkukeidas. Kahvilan vitriinin valikoimista löytyy aina suosittuja täytettyjä palaleipiä sekä suolaisia piiraita makeita leivonnaisia unohtamatta. Kahvin kanssa maistuu paikan suosituin leivonnainen kristallipulla ja kielen vie viimeistään rouhean rapsakka wienermunkki – kaikkea näitä voi ostaa mukaan ja viedä mökkituliaisiksi.

Leipureiden ja kondiittorien kädentyötä voi seurata leipomon lasi-ikkunasta ja kokea huumaava vastaleivotun tuoreen vehnäsen tuoksu, joka todella tuo veden kielelle.

Vietä herkullinen taukohetki aurinkoisella terassilla luonnonmaisemien keskellä ja nappaa mukaasi Sesonkitorilta tuoreimmat satokauden ja lähialueen tuottajien sesonkituotteet.

LISÄÄ TARINOITA

Tutustu myös seuraaviin kiehtoviin yritystarinoihin

Keinuhongan tila

Padasjoen Auttoisten viljavien peltojen keskeltä löytyy elämyksellinen pysähdys- ja vierailukohde, jossa viihtyy koko perhe. Suomi-Filmi-henkeä huokuvassa maalaistalon pihapiirissä on idyllinen navetta, puoti ja kahvila-ravintola. Läheisillä pelloilla laiduntaa 500 sonnia.
lue lisää

Lahtelainen trio

Pitkän linjan ammattilaiset ja palkitut ravintoloitsijat Kati Onnela ja Sami Häkkinen luotsaavat kolmea eri ravintolaa Lahdessa. Lahtelaisen ravintolakulttuuriin oman mausteensa tuoneiden ja sen valtakunnalliselle tasolle nostaneiden yrittäjien ensimmäinen ravintola oli vuonna 2007 perustettu klassista ranskalaista ja pohjoismaista keittiötä taidokkaasti yhdistävä Ravintola Roux. Lämmintunnelmainen bistroruoan ja viinien ystävän Bistro Popot on taas Rouxin rennompi pikkusisko. Uusin ravintola Kokka Bistro & Bar satamassa luottaa laadukkaisiin ja yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä valloittavaan tunnelmaan.
lue lisää

nälkään & janoon

Syö ja juo Lahden seudulla

Maukkaita tarinoita

Makureitit

Syyspäivä Vääksyssä

5 koh.
5 km
2-3h
Lue lisää

Hemmottelua Heinolassa

5 koh.
7.5 km
5 min. / siirtymä
Lue lisää

Ihastu syksyiseen Iittiin

5 koh.
40 km
50 min
Lue lisää

Makua syksyyn Hollolassa

5 koh.
27 km
40 min
Lue lisää

Lahden makukierros

5 koh.
2.5 km
4-6h
Lue lisää

Viikonloppuna Päijänteen suuntaan

4 koh.
35 km
4-6 h
Lue lisää

Herkutellen Itä-Hämeessä

5 koh.
42 km
3-5 h
Lue lisää

Lahtelainen kierros

5 koh.
3.5 km
4-5 h
Lue lisää

Puhtaita makuja ja syksyn tunnelmia

Lue lisää
Etusivu
Tarinat
Reitit
Syö ja juo